"De voornaamste taak van de mens
is zichzelf het leven te schenken,
te worden wat hij potentieel is"

Erich Fromm, Duits - Amerikaans filosoof en psycholoog 1900-1980

Slider

Over mij

Ieder mens is uniek, toch vertonen we in bepaalde situaties allemaal hetzelfde gedrag. Uit het werken met mensen, het ondersteunen bij hun ontwikkeling en het begeleiden van (organisatie-, groeps- als ook individuele-) processen haal ik mijn voldoening. Daar zit mijn passie.

Mijn loopbaan is begonnen als HRM manager waar ik veel ervaring heb opgedaan op het gebied van arbeidsverhoudingen (DSM/GTI).
Vervolgens was ik ruim tien jaar werkzaam bij Vakbond de Unie en als vakbondsbestuurder/onderhandelaar nauw betrokken bij de totstandkoming van diverse cao’s en bij talloze reorganisaties.
Bij de vakbeweging heb ik mij door de jaren heen steeds meer toegelegd op de coaching/ondersteuning en het trainen van ondernemingsraden als ook directies op het vlak van medezeggenschap en arbeidsverhoudingen.

Als zelfstandig professional heb ik ruime ervaring met het uitvoeren van zeer diverse opdrachten voor organisaties en ondernemingsraden, in het bijzonder bij reorganisaties en veranderprocessen. Begeleiding van deze processen heeft mij steeds meer geleerd dat de mens in dit alles dé bepalende factor is.
De inhoud is van groot belang, de betrekkingen zijn bepalend.

In de verschillende rollen die ik had was ik meestal de verbinder en vaak “de vredesduif”. Eigenlijk heel logisch dan ook dat toen ik ZZP-er werd ik ook als mediator aan het werk ben gegaan, de opleiding ben gaan volgen en inmiddels als mediator in het MfN Register ben opgenomen. Het ondersteunen van partijen in een conflictsituatie is een bijzondere manier van verbinden van mensen. Het leren van een conflict, het conflict als bron van innovatie en zelfreflectie is een waardevol uitgangspunt.

In mijn huidige rollen combineer ik mijn kennis en ervaring in trainingen en coaching van ondernemingsraden en werk ik als mediator, m.n. in de zakelijke omgeving waar ik bemiddel bij arbeidsgeschillen en bij geschillen op het vlak van arbeidsverhoudingen. Daarnaast bemiddel ik ook bij familie geschillen, echtscheidingen als ook bij burenconflicten (o.a. bij buurtbemiddeling gemeente Langraaf).

Verder ben ik getrouwd met mijn lieve vrouw Simone en de vader van twee fantastische (studerende) kids, waar ik echt apetrots op ben. Ik rijd motor (BMW 1200 GS) en met name tijdens onze vakanties genieten we van onze oude 2CV6 uit 1985 en als ik tussendoor even tijd heb, speel ik graag gitaar (Gretsch/Fender).

MEDIATION BUTTON

MEDIATION
Een mediator ondersteunt in het
proces om te komen tot een voor
beide partijen goed resultaat.

MEDEZEGGENSCHAP BUTTON

MEDEZEGGENSCHAP
Veel ondernemers en OR leden
worstelen met het goed invulling
geven van medezeggenschap.