Slider

Echtscheiding mediation

Bij een echtscheiding is het wenselijk om een mediator in te schakelen die kennis van zaken heeft. Als familiemediator kan ik jullie op een professionele, onafhankelijke manier door het volledige proces heen leiden. Het proces loopt over het algemeen als volgt:

Vrijblijvende kennismaking

Ik kom bij jullie thuis voor een vrijblijvende kennismaking. Na een voorstelrondje informeer ik eerst naar jullie situatie. Zijn jullie gehuwd in gemeenschap van goederen, zijn er kinderen, werken jullie in loondienst of is er een eigen onderneming? Zodra de situatie helder is kan ik een duidelijk beeld geven van wat jullie van hem/haar kunnen verwachten bij het begeleiden van jullie relatiebeëindiging.

Misschien zijn er al onderwerpen die niet kunnen wachten, zoals een voorlopige bijdrage voor de kinderen of een geboekte vakantie. Dan worden die gewoon besproken. Uiteraard komt ook het kostenplaatje van de echtscheidingsbemiddeling aan de orde. Wat is wel en niet inbegrepen? Misschien kom je wel in aanspraak voor rechtsbijstand? Ervaren jullie beiden een klik met mij als mediator? Dan kunnen jullie erop vertrouwen dat de echtscheiding professioneel begeleidt zal worden.

Gesprekken & afspraken

Nadat de documenten van jullie huis, bezittingen en schulden met behulp van een checklist zijn geïnventariseerd, wordt een begin gemaakt met het bespreken van het ouderschapsplan.

Pas wanneer dit grondig is doorgesproken en alle afspraken duidelijk zijn, gaan we verder met het zakelijke deel van de scheiding: jullie woning, bezittingen en schulden. Tot slot wordt er gesproken over eventuele aanpassingen in jullie verzekeringen. Ik maak van elk gesprek een gespreksverslag, zodat je alles nog eens rustig kunt nalezen. Dan is het tijd om het convenant of beëindigingsovereenkomst op te stellen. Natuurlijk leg ik jullie ook de wetsartikelen uit.

In de gesprekken is voldoende ruimte voor emoties. Je voelt je veilig om verdriet, boosheid of frustratie te tonen en te bespreken. Zo kun je elkaar beter begrijpen en wordt het iets minder moeilijk om afspraken te maken.

Juridische afhandeling & officieel maken

Wanneer jullie het convenant, waar het ouderschapsplan onderdeel van is, ondertekend hebben, dien ik deze in bij de advocaat. De advocaat onderwerpt het convenant nogmaals aan een juridische check en zorgt ervoor dat de aanvraag tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank. Tenslotte wordt ook de inschrijving bij de gemeente voor jullie geregeld.

Zorg na de scheiding & vragen afhandelen

De echtscheiding is nu definitief. Nu kun je met een gerust hart beginnen aan het leven na de scheiding. Je kunt rustig adem halen, alles is netjes geregeld. Als je na de scheiding toch nog vraagstukken tegenkomt, beantwoord ik deze natuurlijk ook, geen enkel probleem.

Aangesloten bij Considerans Scheidingsbemiddeling

Ik ben aangesloten bij het samenwerkingsverband Considerans Scheidingsbemiddeling. Hierdoor kan ik actief sparren met collega’s en wordt mijn kwaliteit nóg beter gewaarborgd.

MEDIATION BUTTON

MEDIATION
Een mediator ondersteunt in het
proces om te komen tot een voor
beide partijen goed resultaat.

MEDEZEGGENSCHAP BUTTON

MEDEZEGGENSCHAP
Veel ondernemers en OR leden
worstelen met het goed invulling
geven van medezeggenschap.